Ik ben gediplomeerd instructeur niveau 1 volgens het Freestyle systeem van Emiel Voest. Je kunt bij mij terecht voor lessen in loswerken, grondwerken en dubbele lange lijnen. Dat kan bij mij thuis, met mijn paarden, maar ik kom ook graag naar jou om te werken met jouw (jonge) paard. 

 

Loswerken:

Bij het loswerken werken we los met het paard in een loswerkbak van 14x14 meter. Het enige dat je gebruikt is een leadrope en je eigen lichaamshouding. Je werkt samen met je paard aan communicatie, leiderschap en vertrouwen. Je leert pro actief te denken en te handelen. 

Grondwerken:

Bij het grondwerken leer je je paard op de grond te gehoorzamen. Het is handig als je paard gehoorzaam is en reageert op lichte hulpen zodat jij je paard in alle situaties kunt leiden. Dat kan variëren van het naar de wei brengen tot aan wandelen, obstakeltraining en trailerladen. Binnen het grondwerk zijn veel oefeningen aan te leren vanaf de grond waar je in een later stadium tijdens het rijden veel profijt van kan hebben. In de grondwerklessen werken we met een leadrope, handschoenen en een freestyle halster. 

 

Dubbele lange lijnen

Met de dubbele lange lijnen ga je de natuurlijke balans van je (jonge) paard trainen naar een rijtypische balans. Je leert het paard vanaf de grond om straks het ruitergewicht op een correcte manier te kunnen dragen. Je werkt al aan teugelvoering, buiging, stelling en aanleuning. Je werkt met de dubbele lange lijnen op de cirkel, maar uiteindelijk ook achter het paard, in de zogenaamde "menpositie".